بهترین بازی‌های اکشن و جنایی برای طرفداران جی تی ای

هیچ شکی وجود ندارد که فرنچایز GTA، یکی از محبوب‌ترین و جریان‌سازترین فرنچایزهایی است که تا به حال در صنعت بازی‌های ویدیویی قرار گرفته است. فرنچایزی که به خوبی توانست آن تابع‌شکنی که صنعت نیاز داشت را به میان بیاورد و هر چقدر که قسمت‌های جدیدی از این بازی منتشر شد، این تابع‌شکنی گسترده‌تر شد.

ساخته شدن سری GTA، باعث شد تا خیلی از سازنده‌های دیگر هم به سمت ساختن بازی‌های شبیه جی تی ای بروند؛ اما متاسفانه، این موضوع آنطور که باید، برای سازنده‌های این بازی‌ها جواب نداد. 

معمولا یک اسانس کلی وجود دارد که خیلی از سازنده‌های بازی‌های ویدیویی نمی‌توانند آن را در بازی‌هایشان رعایت کنند. شاید دلیل اصلی موفقیت جی تی ای این است که جریان کلی گیمپلی را داخل یک حبابی از واقعیت و فانتزی پیش می‌برد که قرار گرفتن در این حباب هیچ‌وقت از سرگرم‌کننده بودن خارج نمی‌شود.

اما در این میان، بازی‌هایی هم بودند که موفق به انجام این کار شدند و اگر به این سبک علاقه دارید و از تجربه جی تی ای خسته شده‌اید، می‌توانید سراغ این بازی‌های جذاب بروید. این بازی‌ها هر کدام جذابیت بی‌مانندی را ارائه می‌دهند که قطعا ارزش تجربه دارند. در این لیست، قرار است که نگاهی به این بازی‌ها داشته باشیم.

بازی تکرارنشدنی

همه یک تکه از دنیای جی تی ای را می‌خواهند؛ هر سال بازی‌‌های زیادی در سبک‌های مختلف منتشر می‌شوند و اگر خوب در دل این بازی‌ها بگردید، المان‌های زیادی را پیدا می‌کنید که مستقیم از بازی‌های جی تی ای برداشته شده‌اند. بعضی‌های دیگر هم تمام سعی خود را کرده‌اند که بازی خود را با کمی تغییر مثل جی تی ای توسعه دهند.

شاید یکی از بهترین مثال‌ها در این زمینه، فرنچایز Watch Dogs باشد؛ کمپانی یوبی‌سافت، این بازی را دقیقا برای این که با راکستار و جی تی ای رقابت کند، ساخت. اما واچ داگز هیچ‌وقت نتوانست که به آن محبوبیت برسد و یوبی‌سافت بعد از چند قسمت، حالا متوجه شده که می‌تواند این بازی را به مسیر دیگری ببرد.

مشکل اصلی واچ داگز، این بود که المان‌ها درست مثل جی تی ای بودند اما خب به خوبی آن پیاده‌سازی نشده بود. ایده‌های اورجینالی هم که بازی واچ داگز ارائه می‌داد، دقیقا آن اسانس سرگرم‌کننده و سندباکس بودن جی تی ای‌گونه‌ای که در واچ داگز قرار داشت را نقض می‌کرد. 

بازی GTA 6

این مورد را شاید فرنچایزی مثل Saints Row توانست به خوبی پیش ببرد؛ این بازی تماما برای این ساخته شده بود که یک کپی ناقص از جی تی ای باشد اما سازندگان آن هم مشکلی با این موضوع نداشتند و اتفاقا به دنبال این توجه بودند.

اما فرنچایز Saints Row هیچ‌وقت بدین شکل جدی گرفته نشد و این جدی نگرفته شدن، باعث شد که راه این فرنچایز از قسمت‌های ابتداییش جدا شود. قسمت چهارم این بازی یعنی Saints Row IV که بیشتر شبیه یک بازی ماتریکس بود، به مراتب گیمپلی سرگرم‌کننده‌ای داشت تا بازی‌های قسمت قبلی که شبیه‌ساز بازی‌های جی تی ای بود.

شاید مشکل بزرگ اکثر بازی‌ها همین باشد که سعی کرده‌اند، شبیه به جی تی ای باشند. بازی‌های دیگر شبیه جی تی ای وجود دارند که بسیار محبوب هستند و در چشم رسانه‌ها هم یک بازی خوش‌ساخت محسوب می‌شوند. اما نه به این خاطر که این بازی‌ها شبیه جی تی ای هستند؛ بدین خاطر که این عنوان‌ها، جایگزین مناسبی برای جی تی ای هستند.

آیکون سریال استریم جی تی ای ۵: رول پلی - حجت استراتژی GTA Role Play Stream by Hojjat Strategy
سریال

استریم جی تی ای ۵: رول پلی – حجت استراتژی

GTA Role Play Stream by Hojjat Strategy

تماشای سریال استریم جی تی ای ۵: رول پلی

بهترین جایگزین‌های جی تی ای

در این میان بازی‌های ویدیویی ساخته شده‌اند که می‌توانند جایگزین بازی جی تی ای باشند اما به خوبی توانسته‌اند که از خودشان یک هویت جدید ارائه دهند. بازی‌هایی که بعضی از آن‌ها فرنچایز شده‌اند و بعضی از آن‌ها هم به صورت تک قسمتی منتشر شده‌اند. 

در ادامه به سراغ معرفی این بازی‌ها می‌رویم.

1- بازی Sleeping Dogs

بازی Sleeping Dogs

اسلیپینگ داگز یک عنوان خوش‌ساخت بود که در سال ۲۰۱۲ و درست در سال برهوت بازی‌های ویدیویی در دسترس کاربرها قرار گرفت. آن زمان این بازی تبلیغات خیلی زیادی نداشت و ناشر این بازی یعنی Square Enix هم به نظر نمی‌رسید که چندان امیدی به این بازی داشته باشد که بتواند تا بعد از یک دهه از انتشارش، تا این حد هنوز سرزبان‌ها باشد.

خیلی از المان‌های گیمپلی بازی Sleeping Dogs، مثل جی تی ای بود. شما در این بازی می‌توانستید ماشین بدزدید، آپارتمان بخرید، در تعقیب و گریزهای نفس‌گیر شرکت کنید و یک ماجرای جنایی بسیار عجیب را تجربه کنید. اسلیپینگ داگز در حقیقت از فرمول تست‌شده و موفق جی تی ای استفاده کرد و یک رویکرد کاملا خاص و یونیک را به نمایش کشید.

شما در این بازی، در نقش یک پلیس مخفی در هنگ کونگ ظاهر می‌شوید تا بتوانید با انجام دادن ماموریت‌های مختلف، خودتان را به خلافکارهای زیرزمینی هنگ کنگ ثابت کنید تا به آن‌ها نزدیک و نزدیک‌تر بشوید. تا جایی که بتوانید متوجه نقشه آن‌ها بشوید و به پلیس هنگ کنگ کمک کنید که این خلافکارهای زیرزمینی را از قدرت بیندازد.

تا به اینجای بازی، داستان ترکیبی از فیلم‌های پلیسی و بازی جی تی ای است؛ اما زمانی که به اکشن بازی می‌رسیم، متوجه آن تفاوت میان اسلیپینگ داگز و این موارد می‌شویم. سازندگان بازی ترجیح داده‌اند که به جای پررنگ‌تر کردن نقش سلاح در بازی، اکثر المان‌های اکشن را به سمت نبردهای تن به تن ببرند. به خصوص که کاراکتر اصلی در این بازی تونایی زیادی در اجرای حرکات کونگ‌فو دارد.

از لحاظ روایت و داستان هم، این بازی جذابیت خیلی زیادی دارد که البته انتظار خیلی زیادی هم نباید از آن داشته باشیم؛ سازندگان اکثر زمان خود را روی گیمپلی بازی قرار داده‌اند تا این بازی را یک تافته جدابافته کنند و در انجام این کار هم تا حد زیادی موفق بوده‌اند. 

2- بازی Mafia II

بازی Mafia II

برای دومین بازی، سراغ فرنچایزی رفته‌ایم که اگر مثل جی تی ای به صورت دنباله‌دار ساختن قسمت‌های جدید و جذاب را ادامه می‌داد، قطعا می‌توانست تبدیل به یکی از بهترین فرنچایزهای جنایی شود که هنوز پلیرهای مخصوص به خودش را داشت. شاید بزرگ‌ترین تفاوت میان مافیا و جی تی ای، دنیای محدودتر مافیا است که آن پویا بودن دنیای جی تی ای را نمی‌توانست به خوبی ارائه دهد.

اما موضوعی که در بازی مثل Mafia II نظر ما را به خود جلب می‌کند، این است که در این بازی، داستان و روایت به مراتب حتی می‌تواند بهتر از جی تی ای هم عمل کند. یک داستان کاملا جنایی و نوآر که مجددا با گروه‌های زیرزمینی و خلافکارانه سروکار دارد و شما را در قالب یک عضو حرفه‌ای از مافیا نشان می‌دهد.

شاید مافیا ۲ را بتوان یکی از بهترین نمونه‌های ممکن الهام‌گیری صنعت بازی‌های ویدیویی از فیلم‌های مافیایی مارتین اسکورسیزی دانست. شما در این بازی داستان شخصیت ویتو اسکالتا را در بازی زمانی شش ساله دنبال می‌کنید. ویتو در ابتدا در ارتش مشغول است اما زمانی که به شهر می‌آید و متوجه می‌شود که راه درآمدزایی مافیا می‌تواند او را پولدار کند، نظرش راجع به تصمیمات زندگی‌اش تغییر می‌کند.

به طور کلی، تجربه مافیا ۲ بسیار سینماتیک است و این تجربه سینماتیک آمیخته شده با روایتی بی‌مانند است که فکر نکنم هرگز مشابه آن را بتوانیم حتی در خود فرنچایز مافیا ببینیم. روایتی که می‌توانید بارها و بارها تجربه کنید و هنوز تازگی بار اولش را داشته باشد.

از لحاظ گیمپلی هم، خیلی از موارد Mafia 2 شبیه به جی تی ای است؛ انجام دادن ماموریت‌های فرعی، به دست آوردن ماشین‌های مختلف، به دست آوردن آیتم‌های کلکسیونی، شخصی‌سازی کردن ماشین و البته درگیری با پلیس از مواردی هستند که به راحتی می‌توان تشخیص داد که فرنچایز مافیا از فرنچایز جی تی ای به قرض گرفته است.

آیکون سریال استریم جی تی ای ۵ آنلاین - ابوالفضل ایکس مستر GTA V Stream by Abolfazl X Master
سریال

استریم جی تی ای ۵ آنلاین – ابوالفضل ایکس مستر

GTA V Stream by Abolfazl X Master

تماشای سریال استریم جی تی ای ۵ آنلاین

3- بازی Yakuza Zero

بازی Yakuza Zero

یاکوزا صفر، از معدود بازی‌هایی است که می‌توان آن را تجربه‌ای مشابه جی تی ای دانست بدون این که حتی ذره‌ای سعی کرده باشد که بر اساس جی تی ای ساخته شده باشد. شاید تنها وجه اشتراک نزدیکی که می‌توانید بین یاکوزا و جی تی ای پیدا کنید، این است که هر دو بازی راجع به خلاف‌های خیابانی هستند.

یاکوزا یکی از بازی‌های اکشن ژاپنی بسیار جذاب و دیدنی است که هر چقدر بیشتر در دنیای آن غرق بشوید، بیشتر متوجه می‌شوید که صنعت بازی‌های ویدیویی در شرق نگاه متفاوت‌تری به همه سبک‌های بازی‌های ویدیویی دارند. به همین دلیل است که به محض ریمستر شدن این بازی‌ها برای کامپیوترهای شخصی، رکوردهای فروش در فرنچایز یاکوزا در دنیا جابه‌جا شد.

داستان‌سرایی ملودرامای این بازی به همراه مراحل فرعی کمدی این بازی به تنهایی می‌توانند یک ژانر را تعریف کنند. سازنده‌های این بازی سعی کرده‌اند که به هیچ‌وجه سکانس‌های اضافه‌ای در این بازی قرار ندهند. با این که ژاپنی‌ها به طولانی کردن بیش از حد یک سکانس معروف هستند، اما باید خودتان را به دست جریان بازی بسپارید و در نوع خودش و با وجود بعضی سکانس‌های تکراری، هیچ‌کدامشان کم‌اهمیت و اضافه نیستند.

از لحاظ گیمپلی هم، آزادی عمل شما در بازی یاکوزا قطعا به اندازه جی تی ای نیست، اما قطعا از تجربه آن لذت خواهید برد و به بزرگی دنیای یاکوزا، می‌توانید یک آزادی عمل بی‌مانند را تجربه کنید.

محبوبیت دست نیافتنی

بسیار بعید است که روزی فرنچایزی شبیه به جی تی ای منتشر شود که بتواند بیشتر از جی تی ای محبوب باشد. دلیل منطقی هم بابت این موضوع وجود دارد؛ در حال حاضر جی تی ای در مرحله‌ای قرار گرفته که المان‌های گیمپلی، داستان و گرافیک آن شاید دیگر یک المان فرعی محسوب شوند.

پلیرها این روزها به اسم بازی بیشتر از محتویات آن اهمیت می‌دهند؛ البته راکستار همیشه از لحاظ محتوا درجه یک عمل کرده اما منظور این است که اسم جی تی ای آن‌قدر بزرگ است که وقتی راجع به قسمت جدید این فرنچایز می‌شنویم، ناخودآگاه ذهنمان به این سمت و سو می‌رود که می‌خواهیم یک بازی بسیار جذاب را تجربه کنیم.

اما بازی‌هایی که در این لیست آورده‌ایم، قطعا به شما کمک می‌کند تا یک تجربه متفاوت و جذاب را داشته باشید که همزمان، اسانس درونی جی تی ای را در آن‌ها لمس کنید. 

آیکون سریال جی تی ای ۵ Grand Theft Auto V
سریال

جی تی ای ۵

Grand Theft Auto V

تماشای گیم پلی جی تی ای ۵

منبع: gamerant

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×