ایلان ماسک: به لطف هوش مصنوعی حالا ما در آستانه یک انقلاب بزرگ در حوزه تکنولوژی هستیم
ایلان ماسک در صحبتهای اخیر خود درباره هوش مصنوعی اعتراف کرده که تا به حالا هیچ تکنولوژی خاصی را ندیده که به سرعت AI پیشرفت کرده باشد. در ادامه این خبر با مایکت همراه باشید.
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در حضور مجازی کوتاه خود در کنفرانس Bosch Connected World درباره هوش مصنوعی مولد به گفتگو پرداخت و در این میان درباره AGI فوقهوشمند، خودروهای خودران و رباتها هم صحبت کرد.
- روبلاکس قابلیت ترجمه همزمان مبتنی بر هوش مصنوعی را در دسترس تمام کاربران قرار میدهد
- مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی تا 5 سال دیگر به سطح انسانها میرسد
- هوش مصنوعی تقاضا برای نیروی انسانی در صنعت انرژی را افزایش میدهد
مالک پلتفرم X (توییتر سابق) در این مراسم دیدگاههای خود را درباره هوش مصنوعی به اشتراک گذاشت. او در میان صحبتهای خود به این نکته اشاره کرد که اگر قوانین و مقررات خاصی برای این حوزه تدوین نشود، ممکن است این تکنولوژی از کنترل خارج شده و دردسرساز شود. او در حال حاضر مشغول دفاع از خود در پرونده شکایتی است که OpenAI و سم آلتمن آن را به دادگاه ارائه دادهاند. در واقع شاکیها مدعی شدهاند که او چشمانداز اولیه استارتآپ را نادیده گرفته (ارائه هوش مصنوعی به صورت رایگان برای همه) و به سراغ مسیری فرعی رفته که سودآوری بیشتری داشته باشد.
این مصاحبه با صحبت ایلان ماسک درباره خودروهای خودران که وابستگی شدیدی به تکنولوژی هوش مصنوعی دارند، شروع میشود. این میلیاردر معروف میگوید که تسلا در آستانه تبدیل شدن به یک قطب مستقل در آمریکا است و برنامه دارد دامنه فعالیت خود را در اروپا و دیگر نقاط جهان هم گسترش دهد (بر اساس گزارش News Atlas).
همچنین ماسک اظهار کرد که هوش مصنوعی مولد در امر محاسبات ارائه شده به شکل چتباتها بسیار سریع رشد کرده و حالا اجازه میدهد کاربران در زمان بسیار کوتاهی بتوانند دست به تولید محتوای متنی و تصویری بزنند. او افزود که استفاده و سرعت رشد این تکنولوژی در امر محاسبات با نرخ 10 برابر در هر 6 ماه در حال پیشرفت است. مدیرعامل تسلا در این رابطه گفت: «تا حالا ندیدم هیچ تکنولوژی دیگهای به این سرعت پیشرفت کنه».
او موفقیت شدید و رشد درآمد انویدیا را هم به افزایش تقاضا برای تراشههای هوش مصنوعی نسبت داد. در واقع به لطف همین موضوع حالا این شرکت به سودآورترین برند تولیدکننده تراشههای نیمههادی در دنیا تبدیل شده است.
بر اساس ادعای ایلان ماسک: «ظاهرا هوش مصنوعی محاسباتی داره هر 6 ماه 10 برابر پیشرفت میکنه. البته واضحه که قرار نیست واسه همیشه با این نرخ جلو بره، چون تو این حالت از سطح دنیا واقعی فراتر میره. ولی باید بگم که چیزی شبیه اینو ندیدم. الان با یه تب تراشه مواجهیم که حتی تب طلا تو هر موقعیت تاریخی که بگید هم به پاش نمیرسه».
شاید رباتهای انساننما از انسانها کارآمدتر باشند
ایلان ماسک به بحثهای پیرامون رباتهایی که حالا به هوش مصنوعی مجهز شدهاند و هر روز پیشرفتهتر میشوند هم گریزی زد. برخلاف رباتهای صنعتی که برنامهریزی شدهاند تا صرفا کارهای مشخصی را انجام دهند، رباتهای انساننما قابلیت انجام کارهای پیچیدهتری را دارند. همچنین او اظهار کرد که برنامه اپتیموس تسلا در حال توسعه رباتهای انساننمایی است که قادر به انجام کارهایی پیچیده هستند و میتوانند عملکردی شبیه به انسانهای عادی داشته باشند.
ماسک در این رابطه گفت: «به نظرم با بزرگترین انقلاب تاریخ تو حوزه تکنولوژی فاصله زیادی نداریم. میدونی، قضیه همون نفرین چینی هستش که میگه: “امیدوارم تو دوران جالبی زندگی کنی”. رک بگم که واسه یه مدت این موضوع کمی باعث ناراحتیم شده بود. با خودم میگفتم که خب یعنی اونا قراره کنترل رو دستشون بگیرن؟ قراره کاراییمون رو از دست بدیم؟»
ایلان ماسک با لحنی طنزآلود گفت که امیدوار است رباتها با ما مهربان باشند. این بحث مشخصا موضوعاتی را درباره نگرانیها نسبت به امنیت و حریم شخصی ناشی از عملکرد این تکنولوژی پیش میکشد. ما همین حالا هم دیدهایم که Boston Dynamics با ارائه رباتهایی که از تواناییهای ChatGPT استفاده میکنند، توانسته راهنمای تورهایی را برای ساختمان شرکت بسازد که واقعا عملکرد فوقالعادهای دارند.
در این میان نقاط ضعیفی هم وجود دارد
ایلان ماسک میگوید به لطف رشد چشمگیر این تکنولوژی حالا ما در یکی از جالبترین دورانهای تاریخ بشر زندگی میکنیم. این موضوع باعث شده که صحبتهایی درباره احتمال قیام هوش مصنوعی و رباتهای انساننما علیه نوع بشر مطرح شود و برخی معتقد هستند این تکنولوژی در نهایت انسانها را به موجوداتی ناکارآمد تبدیل خواهد کرد.
ماسک میگوید که کمبود GPUها را پیشبینی کرده و میداند که این موضوع باعث کاهش سرعت پیشرفت هوش مصنوعی میشود. او افزود که از نظر مجازی غیرممکن است که انتظار داشته باشیم سرعت رشد همچنان در همین حالت باشد. در واقع در این حالت این سرعت باعث پیشرفت غیرمنطقی میشود که به خاطر وجود چالشهای مختلف رخدادش ممکن نیست. مدیرعامل تسلا میگوید که برق و انتقالدهندههای ناکافی باعث خواهد شد این تحول در حوزه تکنولوژی با سرعت منطقیتری به مسیر ادامه دهد.
صحبتهای ایلان ماسک در این خصوص منطقی به نظر میرسد. سال گذشته یک مطالعه نشان داد که Microsoft Copilot و ChatGPT میتوانند تا سال 2027 مصرفی در سطح مصرف برق یک کشور کوچک داشته باشند. ماسک میگوید فاصله زیادی با مواجه شدن با این کمبود قطعات نداریم و احتمالا در سال 2025 با این چالش روبهرو خواهیم شد.
بد نیست اشاره کنیم که هزینه کارایی یک چتبات فوقالعاده بالا است و میتواند این هزینه به 700 هزار دلار در روز برسد. همچنین برای خنککنندگی هم به منابع آبی زیادی نیاز خواهد بود (هوش مصنوعی مولد جهت خنککنندگی به ازای هر درخواست نیاز به مصرف یک بطری آب دارد).
این بود صحبتهای اخیر ایلان ماسک درباره آینده هوش مصنوعی. نظر شما درباره این تکنولوژی چیست؟ فکر میکنید AI در آینده چه تحولاتی را رقم خواهد زد؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: WindowsCentral