افت شدید سهام شرکت گوگل پس از اشتباه هوشمصنوعی Bard
کمپانی آلفابت (Alphabet) که در واقع شرکت مادر گوگل (Google) محسوب میشود، روز چهارشنبه، نوزده بهمن 1401 به دلیل اشتباه هوشمصنوعی این شرکت یعنی Bard، دچار افت 9 درصدی سهام شده و حدود صد میلیارد دلار از ارزش خود را از دست داد. با ما همراه باشید.
پس از اینکه شرکت اوپن اِیآی (OpenAI) که یکی از شرکتهای زیرمجموعهی مایکروسافت (Microsoft) محسوب میشود با ربات محاورهمحور شگفتانگیز خود یعنی ChatGPT، سر تیتر اخبارهای تکنولوژی را از آن خود کرد، شرکت گوگل نیز عزم خود را جزم کرده و با ربات مشابه خود بهنام Bard به میدان رقابت وارد شد؛ اما نتایج برای گوگل بههیچ وجه رضایت بخش نبوده است.
حتی صفر و یک هم اشتباه میکند
شرکت گوگل در تبلیغ اخیر خود از این ربات بهعنوان ” سکوی پرواز افراد کنجکاو ” و ” وسیلهای برای سادهسازی دشوار ترین جستجوها ” یاد کرده است. در این تبلیغ، از ربات Bard درخواست میشود که «چه دانستنیهای تازهای در مورد تلسکوپ جیمز وب را میتوانم به یک کودک 9 ساله توضیح بدهم؟»
ربات گوگل نیز شروع به توضیح دادن جواب این سوال با چندین خط نکته میکند، اما در میان جوابها و توضیحات پیدرپی این ربات، نکتهای بیان شد که بعدا معلوم شد بههیچ وجه صحت نداشته است، گویا این ربات گفته بود که تلسکوپ جیمز وب اولین تلسکوپی بوده است که تصویر سیارات فراخورشیدی را ثبت کرده است، و پس از آن خاطرنشان کرد که چنین سوالاتی میتوانند به رشد مغز کنجکاو نوجوانان و کودکان کمک بسیاری کنند و آنها را به سمت یادگیری علم سوق دهند.
اما حقیقت چیز دیگری بود، پس از پیگیریهای افراد مختلف، معلوم شد که در اصل تلسکوپ رصدخانهی جنوب اروپا اولین تصاویر سیارههای فراخورشیدی را در سال 2004 ثبت کرده است و نه جیمز وب؛ و پس از علنی شدن اشتباه این ربات، کاربران مختلف گوگل را برای چنین اشتباهی سرزنش کردند.
همچنین در همان حال، نمایندگانی از سوی گوگل برای جلسهی معرفی Bard به فرانسه سفر کرده بودند و چند لحظه پیش از پخش چنین تبلیغی، این ربات را “آیندهی گوگل” نامیدند؛ و درعین حال، سهام شرکت آلفابت حدود نه درصد سقوط نموده و ارزش این شرکت حدود صد میلیارد دلار کاهش یافت.
جمعبندی
البته این ماجرا آنقدر ها هم بد نبود، رقیبهای ردموندی گوگل نیز از این ماجرا سود بردند، زیرا پس از ریزش سهام شرکت گوگل و آلفابت، سهام شرکت مایکروسافت نیز حدود سه درصد رشد کرده است. گویا ده میلیارد دلاری که این شرکت روی ChatGPT سرمایه گذاری کرده است، یک معاملهی موفق بوده است.
نظر شما چیست؟ کدام یک از شرکتها در این نبرد پیروز خواهد بود؟ و آیا با نظر مدیران گوگل موافق هستید و هوشمصنوعی قرار است دنیا را تغییر دهد ؟ برای اخبار جذاب تکنولوژی با ما همراه باشید.