12 تاثیر مثبت شبکههای اجتماعی بر زندگی
شبکه و رسانه های اجتماعی، زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار دادهاند و به شکل روزمره، با آنها سر و کار داریم؛ چه برای خواندن اخبار و رسیدگی به پیامهای کاری و حتی برای بازی کردن. با اینکه در چندسال گذشته، انتشار محتواهای نامناسب در شبکههای اجتماعی به شکل قابل توجهی افزایش یافته و تاثیرات منفی خود را روی برخی از اقشاز جامعه گذاشته است اما همچنان مورداستقبال واقع میشوند و کاربران ترجیح میدهند تا با کنار آمدن با محتواهای نامناسب، از خدمات رایگان و سایر جنبههای مثبت استفاده کنند.
در دنیایی که مملو از اخبار، رسانه های اجتماعی و محتواهای متنوع است باید انتظار دیدن هر چیزی را داشت. با اینحال، بعضی از شبکههای اجتماعی به شدت روی موضوع محتواهای نامناسب و حذف آنها تمرکز میکنند و در تلاش هستند تا کاربران خود را از دست ندهند. در مقابل، سایر شبکههای اجتماعی نیز چنین هدفی را مدنظر خود قرار نمیدهند و روزانه اخبار و اطلاعات مهمی دربارهی آنها درز میکند.
هدف ما در این مقاله، بررسی و معرفی جنبههای مثبت رسانه های اجتماعی است که میتواند موجب پیشرفت و تغییر زندگی ما شود. بعضی از شبکههای اجتماعی مانند: ردیت، کاربران را به مشارکت و ارتباط با هم دعوت میکند و کاربران میتوانند با چت کردن با یکدیگر و اشتراک گذاری تجربهی شخصی، به یکیدگر کمک کنند و حتی از خودکشی یک نفر جلوگیری کنند. با ما همراه باشید.
1. پیدا کردن دوست جدید
یکی از جنبههای مثبت و کاربردی شبکههای اجتماعی این است که میتوانید با افراد همفکر ارتباط برقرار کنید، در رابطه با موضوعات با آنها چت کنید و حتی ارتباط تصویری برقرار کنید و اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارید. در حال حاضر، بعضی از کاربران وقت زیادی را برای یافتن دوست و صحبت کردن میگذرانند تا حرف دل خود را به آنها بگویند یا در رابطه با یکی از بزرگترین تصمیمات زندگی خود، از آنها کمک بخواهند.
به یاد داشته باشید که پیدا کردن دوست در رسانه و شبکههای اجتماعی آسان است و میتوانید تمامی جزئیات خود را با آنها به اشتراک بگذارید اما ممکن است همان شخصی که چندین ماه در ارتباط هستید، از شما سوء استفاده کند.
روبیکا
حجم:۷۸.۵ مگابایت
2. رسانه اجتماعی عادتهای خوبی را به زندگی شما اضافه میکنند
بعضی از افراد به جز کار کردن و انجام فعالیتهای روزانه، علاقهی دیگری به انجام کارهای متنوع ندارند و از زندگی خود راضی نیستند. با اینحال، بعضی از شبکههای اجتماعی با پرسیدن سلیقهی شما و اشتراک گذاری محتواهای مرتبط، پای جعبه مداد رنگی را به دفتر نقاشی زندگی شما باز میکنند و پس از چند ماه متوجه میشوید که یک رسانه اجتماعی، علاقه به یادگیری یک زبان جدید و حتی پختن یک شیرینی جدید را در درون شما زنده میکند و بعدها، شما هم از افرادی هستید که به مردم انگیزه میدهید.
با استفاد از رسانههای اجتماعی، میتوانید محتواهای مورد نظر خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید و حوزه فعالیت خود را گسترش دهید. بعضی از افراد با وبلاگ نویسی در حوزهی مورد علاقهی خود، دانش خود را به دیگران هدیه میدهند و حس مثبتی را در درون خود زنده میکنند.
3. پیدا کردن شغل
کار و کسب و درآمد، همواره از بخشهای اصلی و بنیادین زندگی ما هستند که هر روز با آنها سروکار داریم و اگر نتوانیم به خوبی برای آیندهی خود تلاش کنیم، از زندگی کردن لذت نمیبریم و زندگی ما به بطالت میگذرد. رسانههای اجتماعی مرتبط به این موضوع برای سهولت پیدا کردن شغل و کسب درآمد، ساخته شدهاند. به عنوان نمونه، شناخته شدهترین شبکه اجتماعی مرتبط به شغل که با نام لینکدین شناخته میشود، بخشی را با نام پروفایل در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید رزومهی خود را در آن بخش اضافه کنید و آگهیهای شغلی مرتبط به تخصص خود را ببینید.
علاوهبراین، بعضی از شبکههای اجتماعی مانند: اینستاگرام، به منبع درآمد برای کسب و کارهای نوپا و خانگی تبدیل شدهاند و به لطف استقبال بینظیر کاربران از این شبکههای اجتماعی، صاحبان کسب و کار بهتر از قبل میتوانند شغل خود را گسترش دهند.
بنابر توضیحات ذکر شده، هر شخص با هر تخصصی میتواند در رسانههای اجتماعی فعالیت کند و فرصتهای شغلی خود را چه به صورت حضوری و فریلسنری مشاهده کند.
4. امکان حفظ رابطه حین دور شدن از خانواده
در گذشته، ارتباط مهاجران ایرانی با خانوادههای خود مانند امروز نبود و برای اینکه خانوادهها بتوانند با فرزندان خود تماس بگیرند، مجبور بودند تا کارتهای تلفنی بینالمللی تهیه کنند تا بتوانند به مدت چند دقیقه، صدای گرم فرزندانشان را بشنوند. در مقابل، زندگی امروزه ما بسیار آسانتر است و به لطف افزایش سرعت اینترنت و پیشرفت تماسهای تصویری، هر شخص میتواند تا هرچقدر که دیتای اینترنت دارد، با اعضای خانوادهی خود تماس ویدیویی برقرار کند.
در این بین، چت کردن با دوستان و خانواده نیز، مرزهای ارتباط را فراتر برده و دیگر نیازی به نامه نویسی نیست. در این دهه، به راحتی میتوانید فعالیت دوستان و عزیزان خود را از طریق شبکههای اجتماعی مشاهده کنید و خودتان هم کارهایتان را به اشتراک بگذارید.
5. رابطه خلاقیت و رسانه های اجتماعی
استفاده از خلاقیت و خارج شدن از چهارچوبهای ذهنی، میتواند در موفق شدن در شغل و زندگی شما تاثیر بگذارد. به عنوان نمونه، اگر در زمینه عکاسی فعالیت و کسب درآمد میکنید، میتوانید از خلاقیت سایر عکاسان استفاده کنید و تکنیکهای آنها را در تصاویر خود اعمال کنید. بسنده کردن به مهارتهای شخصی نمیتواند در موفقیت و پیشرفت شا تاثیر مثبت بگذارد و نیاز دارید تا تکنیک سایر افراد را با دانش خود ترکیب کنید تا بتوانید به یک خروجی بهتر و مثمر ثمر برسید.
علاوهبراین، سعی کنید تا آثار افراد بیشتری را مشاهده کنید. با اینحال، نکتهی حائز اهمیت این است که نباید تنها از دیگران الهام بگیرید؛ چون باعث کاهش خلاقیت و عدم پیشرفت میشود.
تحقیقات مختصر نشان میدهد که انعطافپذیری در حالت پیش فرض شبکه مغز، ممکن است با ظرفیت بیشتری برای افکار خلاقانه و اضافه کردن لایه دیگری از فهم برای ارتباط خلاقیت در زمان استراحت، همراه باشد. علم پشت خلاقیت و استراحت، این فرضیه را به چالش میکشد که فعالیتهایی که در انجام آن به تمرکز دائم نیاز است، میتواند کلید نوآوری باشد. اما در عوض، بر اهمیت تعادل و زمانهایی برای استراحت تمرکز میکند که میتواند درهای خلاقیت را به روی شخص باز کند.
پیام رسان ایتا
حجم:۵۴.۱ مگابایت
6. ارتباط جوامع بشری در رسانه های اجتماعی
وظیفه شبکههای اجتماعی، متصل کردن افراد در سراسر جهان است. امروزه با استفاده از این نوع رسانهها، میتوانید با سایر کاربران آشنا شوید، نظرات خود را با آنها به اشتراک بگذارید. در دنیایی که به شکل لحظهای اخبار مهمی منتشر میشود، عجیب نیست که مردم برای پرداختن به این موضوعات، گرد هم بیایند.
بعضی مواقع، اتفاقات ناراحت کنندهای در بعضی از کشورها رخ میدهد و انسانها با برقراری ارتباط و دلگرمی، حجم اندوه و ناراحتی دیگران را کاهش میدهند. به همین دلیل، دیگر نمیتوان به رسانههای اجتماعی تنها برای ارتباط برقرار کردن با اعضای خانواده نگاه کرد.
- بهترین برنامههای پخش پادکست در سال 2024
- 12 برنامه مدیریت فایل اندروید که باید نصب کنید
- بهترین لانچرهای اندروید در سال 2024
7. رشد نظراتی که به آنها توجهی نمیشود
در بین میلیاردها کامنتی که کاربران بدون لحظهای فکر کردن زیر پست سایر کاربران میگذارند، نظرات پرمغزی نیز وجود دارد که کسی به آنها توجه نمیکند. مانند زندگی واقعی که مملو از پتانسیلهای از دست رفته و نظرات نامرئی است، شبکههای اجتماعی نیز با چنین مشکلات همراه هستند و اگر بخواهیم با مثبت اندیشی به این موضوع نگاه کنیم، موجب پیشرفت و دیده شدن نظرات و محتواهای پرکاربرد نیز میشوند.
8. نقش رسانه های اجتماعی در بهبود یادگیری
بعد همه گیری ویروس کورونا، حوزه آموزش به شکل باورنکردنی تغییر کرد و اکثر مردم برای یادگیری و ارتقای سطح تحیصیل خود، از پلتفرمهای آموزشی آنلاین استفاده میکردند. ترویج استفاده از این نوع از پلتفرمها و کلاسهای آنلاین افزایش یافت و دانشگاهها و مدارس نیز از این موضوع استقبال کردند.
پس از دورهی کورونا، کانالها و پلتفرمهای آموزشی که محتوای خود را به شکل آنلاین در دسترس مردم قرار میدادند، همچنان باقی ماندند تا عصر جدیدی را برای آموزش رقم بزنند. یکی از مهمترین شبکههای اجتماعی در زمینه آموزش، یوتیوب است که محتواهای آموزشی را به شکل کاملا رایگان در دسترس شما قرار میدهد و میتوانید دانش خود را در زمینههای مختلفی مانند: برنامه نویسی، نویسندگی، یادگیری زبان، فرهنگ، موسیقی و غیره گسترش دهید.
هنگامی که به اثرات مثبت رسانه های اجتماعی نگاه می کنیم، در نظر گرفتن اینکه چگونه بر نسل های جوان تر و فضای آموزشی تأثیر می گذارد نیز ارزشمند است. پلتفرمهای اجتماعی میتوانند فرصتهای یادگیری و توسعه فوقالعادهای را برای جوانان فراهم کنند، زمانی که به طور متعادل مورد استفاده قرار گیرند و توسط معلمان، والدین و مربیان به درستی هدایت شوند.
بله (گفتگو +پرداخت)
حجم:۷۹.۸ مگابایت
9. تبادل فرهنگی
دنبال کردن کاربران از کشورها، قومیت ها، مذاهب و پیشینه های مختلف، مردم را در معرض فرهنگ ها، آداب و رسوم، دیدگاه ها و جهان بینی های جدیدی قرار می دهد که شاید هرگز در حباب های محلی خود با آنها برخورد نکرده باشند.
رسانههای اجتماعی، فرهنگهای مختلف در دنیا را با یکدیگر آشنا میکنند و مردم به این شکل میتوانند تفاوتها و شباهتهای فرهنگ خود با دیگران را تشخیص دهند. چه در تعطیلات، رسومات، غذا، هنجارهای اجتماعی، مد و حتی زبان، فرهنگ ها دارای شباهت و تفاوت هستند و همین عامل باعث ایجاد ارتباط بین جوامع میشود.
10. ارتباط انسانها حین مواجه با بلایای طبیعی
در مواقع بحران و شرایط اضطراری مانند بلایای طبیعی، حملات تروریستی، جنگها و موارد دیگر، رسانههای اجتماعی به یک راه حیاتی برای ارتباط، اشتراکگذاری بهروزرسانیهای کلیدی، مستندسازی رویدادها، درخواست کمک و متحد کردن تلاشهای امدادی تبدیل میشوند.
امدادگران از پلتفرمهای رسانهای برای گسترش اطلاعات به جمعیت آسیب دیده استفاده میکنند. افراد این اختیار را دارند که جهان را از شرایط وخیم خود آگاه کنند و از طریق پلتفرمهایی که کانالهای رسمی نمیتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند و به مردم کمک کنند. به طور کلی، وقتی زیرساختهای سنتی از بین میرود، رسانههای اجتماعی جان انسانها را نجات میدهند.
11. ساخت اجتماع انسانی
فراتر از مرزهای جغرافیایی، رسانه های اجتماعی افراد را قادر می سازد تا جوامع مجازی را بر اساس علایق، هویت ها، تجربیات و موارد دیگر پیدا کنند. چیزی که ممکن است در سطح محلی بسیار مبهم باشد، بااینحال، می تواند تعداد زیادی دنبال کننده را به صورت آنلاین جمع کند.
افراد با شرایط پزشکی نادر، میراث فرهنگی منحصر به فرد، درگیر در سرگرمی ها، فعالیت های حاشیه ای یا بخشی از خرده فرهنگ های کوچک می توانند یک اجتماع ایجاد کنند و مشکلات و درخواستها خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
12. افزایش آگاهی
قرار گرفتن در منطقه امن باعث میشود که شخص پیشرفت نکند و آگاهی او نسبت به جهان پیرامون افزایش نیابد. چه سازمانهای غیرانتفاعی، فعالان سیاسی، کارکنان کمکهای بشردوستانه یا رهبران جامعه مردمی – رسانههای اجتماعی ابزارهایی را برای افزایش آگاهی و جلب حمایت برای اهداف ارزشمند با هزینه کم فراهم میکنند.
کمپینهای ویدیویی اجتماعی، اینفوگرافیکهای قابل اشتراکگذاری و محتوای بصری مبه سرعت میتوانند دربارهی موضوعات ناشناخته، توضیحات کاربردی را به مردم ارائه دهند.