فیلم های ماجراجویی، یکی از محبوبترین ژانرها در دنیای سینما بوده و معمولا به واسطه داستانپردازی جذابی که دارند، مورد ستایش مخاطبان قرار میگیرند. در این فیلمها، سناریوی اصلی در کنار توانایی بازیگران، از کلیدیترین موارد هستند. به علاوه، پتانسیل بالایی که این عناوین در روایت داستان و ترکیب با دیگر ژانرها دارند، باعث شده تا به امروز، آثار پولساز متعددی توسط سینماگران داخلی و خارجی به تولید برسد.
از آنجایی که فیلم های ماجراجویی نیاز به داستانی قوی دارند که نمیتوان آن را ظرف چند دقیقه به تصویر کشید، در نخستین روزهای سینما و ساخت فیلم، خبری از آثار مرتبط با این ژانر نبود. بعد از ساخت فیلمهای کمدی و تخیلی، سازندگان توجهی ویژه به ژانر ماجرایی پیدا کرده و کار ساخت نخستین عناوین را از دهه 1920 آغاز کردند.
مدتی بعد، محبوبیت این سبک در سالهای دهه 1930 و 1940 به اوج رسید و فیلمهای مانند «کاپیتان بلاد» محصول سال 1935، «ماجراجوییهای رابین هود» محصول سال 1938 و «علامت زورو» محصول سال 1990 توانستند توجه مخاطبان را به خود جلب کنند.
یکی از مهمترین عناصر در فیلم های ماجراجویی، «محیط» است؛ فاکتوری بسیار مهم که حال و هوای کلی داستان، زمان و مکان روایت فیلم و اتفاقات مرتبط با آنها را شامل میشود. اینها در حقیقت مواردی هستند که مخاطب را در همان لحظه اولیه با خود درگیر میکنند.
فیلم های ماجراجویی معمولا در سرزمینهای دور مثل مناطق گمشده یا دیگر مکانهای عجیب اتفاق میافتند. به علاوه، ممکن است در ساخت آنها، کارگردان از اتفاقاتی تاریخی یا قهرمانهای خیالی که در دوره مربوط به همان فیلم حضور دارند، الهام بگیرد.
یکی از اصلیترین موضوعاتی که در فیلم ادونچر دنبال میشود، روایت داستان زندگی فرد یا افرادی است که با ترک خانه یا مکانی که در آن بودند، تلاش میکنند تا به اهدافی خاص دست یابند. این اهداف البته بسیار گسترده هستند و بسته به داستان فیلم، میتوانند موارد مختلفی را شامل شوند که سفر کردن، پیدا کردن گنج یا جستجو برای چیزی ناشناخته از جمله آنهاست.
فیلم ماجراجویی معمولا یک قهرمان دارد که میتواند از قدرتهای واقعی یا بعضا تخیلی برای پیش بردن کارها استفاده کند؛ این قدرت میتواند در قالب توانایی بالا در مبارزه، شجاعت یا معمولا هوش بالا باشد. در آثاری که در نخستین روزهای سینما تولید میشدند، شخصیت اصلی همواره یک مرد بود که توانایی انجام کارهای بسیاری را داشت. رفتهرفته این مسئله البته تغییر کرد و بعدها، زنها جای آنها را به عنوان شخصیت قهرمان گرفتند. «لارا کرافت» از جمله موفقترین شخصیتهای زن است که در بسیاری از فیلمها و حتی بازیهای کامپیوتری حضور داشته است.
همانند دیگر آثار سینمایی، سازندگان میتوانند از المانهای موجود در سبکهای دیگر، در فیلم ماجراجویی نیز استفاده کرده و عنوانی منحصربهفرد را خلق کنند؛ اکشن، کمدی، درام، فانتزی، علمیتخیلی، خانوادگی، ترسناک و جنگی، از جمله این سبکها هستند. طی سالهای اخیر همچنین شاهد تولید چندین انیمیشن بسیار جذاب در ژانر ماجرایی بودهایم که با شخصیتپردازی و استفاده از داستانهای جذاب، بازخوردهای بسیار خوبی را از سوی مخاطبان دریافت کردهاند.
با توجه به آثار سینمایی موفقی که طی دهههای گذشته تولید شده، ژانر ماجرایی چند ژانر و موضوع مرتبط نیز دارد که شامل موارد زیر میشود:
در این سبک که در زبان لاتین تحت عنوان “Swashbuckler” شناخته میشود، معمولا گروهی از مبارزان سلحشور و توانمند به تصویر میکشد که تحت عناوین مختلف و در قالب داستانهای متفاوت، با ناعدالتی مبارزه کرده و تلاش میکنند تا کارها را به بهترین شکل به پایان برسانند.
در این عناوین، معمولا فیلم با محوریت داستانهای مرتبط با دزدان دریایی تولید شده و شخصیتهای مثبت و منفی با موضوعاتی مانند نبرد دریایی، یافتن گنج و ... در مقابل یکدیگر قرار گرفتهاند.
یکی از خاصترین ژانرهای مرتبط با فیلم ماجراجویی، تلاش برای بقا یا اصطلاحا Survival است. در این فیلمها که عمدتا در فضایی آخرالزمانی روایت میشود، شخصیت اصلی بهتنهایی یا در کنار سایر افراد تلاش میکند تا با پیدا کردن راهی برای حل مشکلات پیش رو، زنده بماند.
تنوع فیلم ماجراجویی خارجی بسیار بالاست و همین مسئله باعث شده تا پیدا کردن آثار برتر، کاری بسیار دشوار باشد. در پایین، لیستی از بهترین فیلم های سبک ماجرایی را میتوانید مشاهده کنید. تمامی این آثار از طریق بخش فیلم و سریال مایکت در دسترس شما هستند و میتوانید آنها را به صورت رایگان تماشا کنید: