اندروید یا آی او اس، مقایسه Android با ios

رقابت نفس گیر در بازار سیستم عامل های موبایل

یکی از اساسی ترین سوالاتی که قبل از خرید یک گوشی از خود میپرسیم حول محور سیستم عامل تلفن همراه می باشد، این پرسش که اندروید بهتر است یا آی او اس؟ همانطور که اطلاع دارید تمام تلفن های آیفون از سیستم عامل انحصاری خودشان (IOS) استفاده، و در مقابل شرکت هایی مثل سامسونگ، شیائومی، سونی و… هم از آدمک سبز معروف یا همان سیستم عامل اندروید (Android) استفاده میکنند، در مایکت هم ما پذیرای اپلیکیشن های اندروید هستیم و به کاربران این پلتفرم خدمات ارائه میکنیم.

تاریخچه کوتاه اندروید

اندروید یک سیستم عامل متن باز (open source) است که توسط شرکت گوگل و بر مبنای هسته اصلاح شده لینوکس (یونیکس) ساخته شده است، این پلتفرم برای اولین بار در 23 سپتامبر سال 2008 منتشر شد و هم اکنون نسخه دوازدهم آن در حال انتشار است، اکثر نسخه های منتشر شده اندروید نام های مختلفی بر اساس شیرینی های معروف داشتند اما به نظر میرسد گوگل در این زمینه تجدید نظر کرده و آخرین ورژن منتشر شده Android 12 نام دارد.

این سیستم عامل فقط مخصوص گوشی های موبایل نیست و رد پایش در ساعت ها، خانه ها، تلویزیون های هوشمند و سایر متعلقات دنیای بزرگ تکنولوژی پیدا میشود و بیش از 3 میلیارد دستگاه فعال از این سیستم استفاده میکنند، بازار بزرگ باعث شده که صد زبان زنده دنیا برای گوگل در دسترس باشد و به لطف برنامه هایی مثل گوگل پلی (Google play) شما وقتی وارد دنیای این آدمک سبز رنگ می شوید به چیز دیگری احتیاج ندارید.

اندروید از سال 2011 به بعد توانست به صدر لیست پر استفاده ترین سیستم عامل های موبایل بیایید و هم اکنون هم سالهاست که به این صندلی پادشاهی تکیه زده است.

تاریخچه کوتاه آی او اس

اکثر محصولات شرکت اپل از کلمه “i” به معنای “من” در پیشوند خود استفاده میکنند، سیستم عامل انحصاری و اختصاصی این شرکت هم ios نام دارد و در تمام تلفن های همراه تولید شده توسط آن ها استفاده شده است، این پلتفرم متن باز نیست و شما نمیتوانید تغییرات زیادی روی آن اعمال کنید همچنین مجوز استفاده شرکت های ثالث از آی او اس وجود ندارد و اکوسیستم اپل تنها جایی است که میتوانید در آنجا به این سیستم عامل سلام کنید.

این سیستم عامل در 29 جولای سال 2007 منتشر شده است و هم اکنون ار نظر تعداد نصب بعد از اندروید قرار دارد، با اینکه اپل سیاست های متفاوتی برای آن در نظر گرفته است، اما به طور کلی آیفون های ساخته شده در برخی از نقاط دنیا در حال خیزش به سمت قله هستند و به نظر میرسد در آینده می توانند سهم خود را در مارکت گوشی های موبایل افزایش دهند.

اندروید یا آی او اس

انتخاب سیستم عامل تلفن همراه از بین دو بازیکن اصلی این میدان بستگی دارد شما چه ویژگی ها و مشخصاتی را دوست دارید و چه چیزهایی برای شما اهمیتی بیشتری دارد، در نتیجه باید بدانید که تفاوت های اصلی در چیست و چه ارزش هایی برای کاربر ایجاد خواهد شد، با ما همراه باشید تا مقایسه کاملی داشته باشیم.

سیستم عامل ای او اس در مقابل اندروید

رابط کاربری

هر دو سیستم عامل از صفحه های لمسی استفاده میکنند و همین مساله باعث شده که شاهد نقاط مشترک زیادی میان آن ها باشیم، طراحی این پلتفرم ها تقریبا مشابه رایانه های شخصی است و یک صفحه اصلی شبیه دسکتاپ ویندوز (desktop) برای آن ها طراحی شده است.

آی او اس کمی سخت گیرانه تر عمل میکند و اجازه شخصی سازی را به شما نمیدهد اما اندروید همه چیز را به خودتان واگذار کرده و اگر قصد دارید ظاهر تلفن همراه خود را تغییر دهید، اپلیکیشن های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن آیکون ها، نوار اعلان و تنظیمات قابل تغییر هستند، معروف ترین آنها microsoft launcher است که امتیاز خوبی هم از کاربران گرفته است.

قیمت تمام شده یک گوشی موبایل جدید

تکنولوژی نسبت به سالهای گذشته ارزانتر شده است اما خرید یک موبایل کار آسانی نیست، اکثر افراد قبل از خرید تلفن همراه جدید خود وسواس به خرج میدهند و سعی میکنند بهترین گزینه را انتخاب کنند، اگر نگاهی به تمام آیفون های موجود در بازار بیندازیم با چنین لیستی روبرو میشویم:

  • Iphone 12Iphone 12 pro
  • iphone 12mini
  • Ipad air
  • Iphone se
  • Iphone 11
  • Ipbone 11 pro
  • Iphone xs
  • Iphone xr
  • iphone x
  • Iphone 8
  • Iphone 8 plus
  • Iphone 7
  • Iphone 6 plus
  • Iphone 5s

این لیست تقریبا تمام گوشی های موجود آیفون را شامل میشود، اما در مقابل گوشی های اندرویدی آنقدر متنوع هستند که نمی توانیم برای آن ها لیستی بسازیم، در واقع شما چه گیمر گیمر باشید یا خود را عاشق عکاسی بدانید و یا علاقمند باشید یک گوشی پرچمدار در دستتان بگیرید قطعا در میان تولید کننده های گوشی اندروید محصولی برای شما در نظر گرفته شده، اما سیاست های اپل اینطور نیست و سعی میکند شما را به خرید جدیدترین مدل ها سوق دهد و به مرور زمان خدماتی که به شما داده میشود قطع خواهد شد، این مشکل در برخی از گوشی های رقیب هم دیده میشود اما به طور کلی از نظر قیمت گوشی های موبایل اندروید، شما با گزینه های معقول تر و قیمت پایین تری روبرو خواهید شد.

در گوشی های آیفون خبری از اسمارت فون های مخصوص گیمینگ نیست، اما در سیاره سبز های دوست داشتنی، بهترین گوشی های گیمینگ لیست تازه ای هستند که به این مکان وارد شده اند و برای عاشقان ویدیو گیم مناسب ترین انتخاب ممکن هستند.

فیچرهای اختصاصی

اپل اکوسیستم بسیار بزرگی دارد و سعی میکند که کاربران را به درون سیاهچاله خود بکشاند، چندی پیش هم پاول دوروف موسس تلگرام کاربران آیفون را برده های دیجیتالی این شرکت نامیده بود و اعتقاد داشت که آن ها مخاطب را وادار میکنند که کارهای گفته شده توسط شرکت را به زور انجام دهند، این تعبیر جنجال برانگیز است اما اگر نگاهی به ویژگی های منحصر به فرد آی او اس داشته باشیم متوجه این موضوع خواهیم شد که چرا چنین حرفی زده شده و این اتهامات به چه دلیل به این غول تکنولوژی همواره زده میشود.

آی مسیج یکی از محبوب ترین اپ های آیفون است که ارسال و دریافت پیام های کوتاه را به خوبی انجام میدهد، همچنین اگر آن را با apple pay ادغام کنید میتوانید بخشی از کارهای دریافت و انتقال پول خود را هم در آن انجام دهید، همانطور که دوروف گفت شما مجبور به استفاده هستید! در واقع اپل سعی میکند که با ترکیب سرویس های مختلف خود با یکدیگر کاری کند که مخاطب مجبور به استفاده از آن ها شود!

نرم افزار ایر دراپ (airdrop) تقریبا همان شیر ایت (shareit) اندرویدی ها است و میتواند پرونده ها، تصاویر و فیلم های شما را با یک آیفون دیگر به اشتراک گذارد، این قابلیت جذاب و شگفت انگیز نیست اما خب جز گزینه های پیشنهادی به شما برای استفاده است.

اکثر این ویژگی ها در ایران قابل دسترسی نیستند و کشور ما در لیست اپل برای خدمات پس از فروش قرار ندارد، گاهی اوقات ایرانیان برای دانلود یک نرم افزار ساده هم دچار مشکل میشوند و این یکی از ضعف های بزرگ این سیستم عامل برای کشور ما بوده.

سرعت و پایداری

تا چند سال پیش وقتی حرف از سرعت و قدرت تلفن های همراه میشد، اکثر افراد پیشنهاد می دادند که یک گوشی آیفون خریداری کنید، اما این روزها بیشتر تلفن های به روز اندرویدی هیچ مشکلی در این زمینه ندارند و از کیفیت بالایی هم برخوردار هستند، به عنوان مثال تلفن میان رده ردمی نوت 8 هنوز هم جز محبوب ترین ها در ایران است و اگر از دارندگان این دستگاه درباره کار طولانی و روان بودن تجربه ای که دارند سوال بپرسید، اکثر آن ها از کیفیت موبایل خود راضی هستند و به شما توصیه میکنند که در خرید شک نداشته باشید.

به روزرسانی نرم افزاری

آپدیت های ios تقریبا برای تمام تلفن های ساخته شده توسط اپل در دسترس است و اگر شما یک گوشی موبایل از این کمپانی بخرید حداقل تا چند سال از آپدیت های نرم افزاری می توانید استفاده کنید (اخرین نسخه ios 14 است)، اما در اندروید از این خبرها نیست و ممکن است برخی از کاربران از نسخه های قدیمی استفاده کنند و یا حتی شرکت سازنده اجازه نصب نسخه های به روز را به آن ها ندهد، شرکت سامسونگ چند وقتی است تلاش میکند سیاست های نرم افزاری خود را به اپل نزدیکتر کند و سعی کرده به روز رسانی ها را به شکل مرتب و برای اکثر تلفن های جدیدش منتشر کند، این کمپانی سعی کرده آموزش نصب اندروید 11 روی گوشی های هوشمند را به کاربران خود نشان دهد و به کاربران خود بفهماند که برای آنها ارزش قائل است، امیدوار هستیم این روند در آینده هم ادامه داشته باشد.

دسترسی به بازی ها و نرم افزارها

تلفن های همراه بدون اپلیکیشن ها شبیه به یک بیسیم یا دوربین عکاسی هستند و قابلیت هیجان انگیزی ندارند، اما وقتی که آن ها را با برنامه هایشان ادغام میکنیم متوجه میشویم که یک کامپیوتر جیبی داریم، سیستم عامل اندروید یک فروشگاه اختصاصی به اسم گوگل پلی دارد و تا کنون بیش از 2/7 میلیون برنامه روی آن منتشر شده است، این آمار در مقایسه با اپ استور آیفون یک اختلاف 500 میلیونی را نشان میدهد، در واقع شما روی سیستم عامل گوگل دسترسی بیشتری به برنامه های رایگان اندروید دارید و اگر به دنبال اپ خاصی باشید قطعا چندین گزینه مختلف پیش روی شما خواهد بود.

علاوه بر این ها استورهای فرعی مختلفی وجود دارد که هر دو شرکت (اپل خیلی کمتر) از آن ها استفاده میکنند
، ولی فروشگاه های غیر رسمی اندروید قابل اعتماد و کامل تر هستند، در کشور ما هم مایکت وجود دارد که به آسانی روی گوشی های موبایل اندرویدی نصب میشود و سیصد هزار نرم افزار مختلف را به شکل رایگان در اختیار شما قرار میدهد.

کدام یک برای علاقمندان به ویدیو گیم مناسب است؟

اگر دنیای بازی ها را دنبال کنید به خوبی می دانید که برخی از بازی ها ابتدا برای آی او اس عرضه شده و بعد از پشت سر گذاشتن مرحله تست و سافت لانچ خود، به شکل جهانی برای اندروید در دسترس قرار میگیرند، این ویژگی مهم نیست اما اگر خیلی عجله دارید و میخواهید زودتر از همه بازی را نصب کنید، سیستم عامل انحصاری اپل قدرت بیشتری دارد. همچنین هر کدام از آن ها دارای بازی های انحصاری هستند که تعداد آن ها بسیار کمتر از چیزی است که شما بخواهید یک تلفن اندرویدی را صرفا برای گیم های انحصاری اش خریداری کنید! برای اجرای بازی ها هم پرچمداران تقریبا تفاوت اساسی با یکدیگر ندارند و میتوانند رقابت نزدیکی داشته باشند.

بهترین سیستم عامل های موبایل کدام هستند؟

به جز اپل و گوگل بازیکن بزرگ دیگری در این قسمت وجود ندارد، نام های بزرگی مثل بلک بری به یک برند تجاری تبدیل شده اند و هیچ فعالیتی نمی کنند و مایکروسافت هم فعلا از این دنیا خداحافظی کرده است و به نظر میرسد قصد ورود مجدد به آن را ندارد، به همین دلیل اندروید و آی او اس سیستم عامل های اصلی تلفن همراه هستند.

تعویض سیستم عامل برای ما هزینه دارد؟

شما با خرید یک موبایل میتوانید وارد اکوسیستم جدید شوید اما توجه کنید که خریدهای درون برنامه ای که در اپل پلی استور انجام میدهید در همانجا باقی میماند و اگر به دنبال یک نمونه اندرویدی باشید باید مجددا از استوری مثل مایکت آن را نصب کنید، این کار ساده به نظر میرسد اما همانطور که گفتم خریدهای شما منتقل نخواهند شد.

در این زمان هر دو سیستم عامل تقریبا بیشتر از یک دهه است که فعالیت میکنند و نسخه های متعددی از آن ها راهی بازار شده است، هرکدام از آنها مزایای خودشان را دارند اما این را بدانید که شما هر اسمارت فونی که بخرید قطعا شرکت سازنده خدمات خوبی به شما ارائه خواهد کرد و به جز دلیل های ذکر شده در مقاله، سلیقه شخصی در انتخاب نهایی شما اثر گذار خواهد بود، اگر این مقاله را تا اینجا مطالعه کرده اید یعنی خودتان را یکی از عاشقان تکنولوژی میدانید، به نظر شما کدام یک از این پلتفرم ها در ایران مناسب تر است؟ نظرات خودتان را برای ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×