آیا واتساپ پولی می شود؟ نکاتی در مورد رایگان بودن یا نبودن - مجله مایکت | دنیای تکنولوژی و فیلم و سریال

آیا واتساپ پولی می شود؟ نکاتی در مورد رایگان بودن یا نبودن

آیا واتساپ پولی می شود؟ آیا برای شما هم سوال شده است که پیام رسان whatsapp پولی خواهد شد یا خیر؟ پس با ما تا پایان این نوشته همراه باشید زیرا در این مقاله قصد داریم به صورت کامل این موضوع را بررسی و تحلیل نماییم.

برنامه واتساپ یکی از موفق ترین اپلیکیشن های پیام رسان است که تقریبا 11 سال پیش توسط دو نفر به نام های اکتون و جان کوم ساخته شد. ساخت واتساپ در همان ابتدا به شکلی جدید بود، یعنی با داشتن یک وضعیت در کنار نام هر فرد. خاص‌ بودن واتساپ حتی در نام آن هم بروز کرد زیرا نام آن با الهام گرفتن از لغت whats up به whatsapp تبدیل شد.

چند سال بعد، یعنی در سال 2014 واتساپ توسط شرکت فیسبوک به مبلغ 19.3 میلیارد دلار خریداری شد. می توان این اتفاق را کمی عجیب دانست زیرا درست زمانی که فیسبوک واتساپ را به این مبلغ خریداری کرد، وایبر به قیمت 900 میلیون دلار فروخته شد. این در حالی بود که واتساپ در آن زمان دارای 450 میلیون کاربر و وایبر 280 میلیون کاربر بود. با محاسباتی ساده می توان به این نکته رسید که فیسبوک برای هر کاربر مبلغی حدود 42 دلار و شرکت راکوتن برای هر کاربر مبلغ حدودا 4 دلار هزینه کرده است! اما این هزینه هنگفت چه سودی برای فیسبوک داشته در حالی که واتساپ رایگان است؟

فهرست این مقاله (با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :

پولی شدن واتساپ 

می توان گفت واتساپ نیازی به پولی شدن ندارد و می تواند به همان روند رایگان قبلی ادامه دهد. همانطور که میدانید در واتساپ هیچگونه تبلیغاتی وجود ندارد. پس شاید خیلی ها فکر کنند واتساپ دارای درآمد خاصی نیست و ممکن است خیلی زود تبدیل به پیام رسانی پولی و غیر رایگان شود. اما اینطور نیست در ادامه با ذکر دو‌دلیل توضیح می دهیم که چرا واتساپ پولی نخواهد شد.

منبع درآمد واتساپ

باید گفت اپلیکیشن های پیام رسان و شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام، تلگرام و واتساپ راه های زیادی برای درآمد دارند. از جمله می توان به آبونمان، تبلیغات، استیکر های اسپانسری، حساب های کاربری پولی، تم ها و پس زمینه های پولی، موسیقی، محتواهای پولی و روش های دیگر اشاره کرد. همانطور که قبلا اشاره کردیم واتساپ از راه های تبلیغات درآمدی به دست نمی آورد اما میتوان این برنامه را تابع روش آبونمان دانست.

در آبونمان که یک روش قدیمی کسب درآمد برای پیام رسان ها است، مبلغی برای مدتی دریافت می شود و سپس پیام رسان قابل استفاده میشود. در گذشته واتساپ برای نصب در برخی کشورها 1 دلار دریافت می کرد و در برخی دیگر نیز سال اول رایگان بود و در سال های بعد به ازای هر سال 1 دلار دریافت می نمود. اما چندی پیش مارک زوکربرگ اعلام کرد که واتساپ دیگر از روش آبونمان نیز استفاده نمی‌کند و این‌ پیام رسان کاملا رایگان خواهد بود. اما واقعیت این است که واتساپ درآمد بسیار خوبی برای شرکت فیسبوک به ارمغان آورده است و همچنان نیز این درآمد ادامه داشته است و نیازی به پولی شدن این اپلیکیشن نیست.

علت اصلی خرید واتساپ توسط فیسبوک

نکته بسیار مهم در خرید واتساپ توسط فیسبوک این است که این شرکت برای درآمد واتساپ آن را خریداری نکرده است بلکه به منظور دسترسی به اطلاعات کاربران و شناخت افکار و رفتار آنها این هزینه را برای خرید پرداخته است. در whatsapp روزانه حدود 60 میلیارد پیام توسط کاربران جابه جا می شود که در کنار آن باید به تعداد زیاد تماس های کاربران با این‌ اپ نیز اشاره کرد. این اطلاعات ردوبدل شده در واتساپ ذخیره می شوند و به شیوه‌ای رمزگذاری شده اند که فقط خود شرکت فیسبوک به آنها دسترسی دارد. این داده ها به قدری برای فیسبوک اهمیت داشته اند که حاضر شده است با مبلغ مذکور واتساپ را خریداری نماید، تا بتواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد.

پولی شدن واتساپ میتواند عده ی زیادی از کاربران را کم سازد. پس مارک زوکربرگ به هیچ عنوان حاضر نیست با این موضوع موافقت کند چرا که تعداد کاربران این برنامه برای وی حائز اهمیت است.

نتیجه گیری

طبق اطلاعات گفته شده درباره ی منبع درآمد واتساپ و علت خریداری شدن آن توسط فیسبوک، دلیلی برای پولی شدن این برنامه وجود ندارد. و کار خاصی نیاز نیست انجام دهید چون حالا حالا ها رایگان خواهد ماند. 

اکنون نوبت شماست!

نظر شما درباره ی پولی شدن واتساپ چیست؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر سوالی تحت عنوان‌ مقاله داشتید، پاسخ آن را از ما جویا شوید. با تشکر از همراهی شما.

مطالب مرتبط

۳ دیدگاه

  1. واتساب تنهاسرگرمی مردم هست شایدکسی توان پرداخت پول رونداشته باشه نبایدپولی بشه

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×