9 برنامه ضروری برای مدیریت و یادگیری درسهای دانشگاه
درس خواندن آسون شد
در دنیای امروز که فناوری به جزء جدایی ناپذیر زندگی بشر شده است، استفاده از گوشیهای هوشمند و اپلیکیشنهای مختلف برای تسهیل امور روزمره اجتنابناپذیر به نظر میرسد. دانشآموزان و دانشجویان نیز از این قاعده مستثنا نیستند و استفاده از برنامههای کاربردی موبایل میتواند در پیشرفت تحصیلی و یادگیری آنها تاثیر بسزایی داشته باشد. در این مقاله به بررسی و معرفی برنامههای ضروری و کاربردی برای دانشآموزان و دانشجویان خواهیم پرداخت. این برنامهها نه تنها به پیشرفت تحصیلی کمک میکنند، بلکه عادات مطالعه و یادگیری را نیز در دانشجویان تقویت نموده و باعث افزایش بهرهوری آنها میشوند که همه اینها به نتایج درخشان در طول تحصیل همراه خواهد بود، با مجله مایکت همراه باشید.
کاربردیترین برنامههای اندروید برای دانش آموزان و دانش جویان
در دنیای اپلیکیشنها شما حق انتخاب های زیادی دارید و برای اینکه بتوانید به انتخاب نهایی خود برسید واقعا کار سختی در پیش خواهید داشت، ما در این مقاله بهترین اپلیکیشنهای کاربردی برای دانش جویان را به شما معرفی میکنیم.
- بازگشت به مدرسه: 13 برنامهای که باید قبل از شروع مدارس نصب کنید
- 12 برنامه یادداشت برداری کاربردی برای گوشیهای اندروید
- 9 برنامه آموزش زبان انگلیسی – از مبتدی تا حرفهای
1- اپلیکیشن اورنوت
Evernote یک اپلیکیشن مدیریت نوشتهها و یادداشتهای شخصی است. شما میتوانید از آن به عنوان یک دفترچه یادداشت دیجیتال استفاده استفاده کنید و مطالبی که درباره درسها، پروژهها و تحقیقاتتان است را در این اپلیکیشن ذخیره کرده و همیشه و همه جا به آن دسترسی داشته باشید.
این اپلیکیشن برای مدیریت و ذخیرهسازی اطلاعات شخصی و حرفهای در قالب یادداشتهای دیجیتال به کار میرود. اورنوت اندروید به کاربران امکان میدهد تا انواع مختلفی از اطلاعات را ذخیره، سازماندهی و جستجو کنند. این ابزار مفید برای افرادی است که نیاز دارند تا اسناد، تصاویر، لینکها، یادداشتهای صوتی و دیگر محتویات را به سادگی و به صورت دیجیتال مدیریت کنند و همراه خود داشته باشند.
اپلیکیشن اورنوت ویژگی های جذابی دارد که برخی از آن ها را باهم مرور میکنیم:
-
- یادداشت برداری
- مدیریت پروژهها و وظایف
- ذخیره سازی مقالات و اطلاعات آموزشی
- امکان ساخت لیست خرید
- دسترسی به اورنوت از طریق همه پلتفرمها
- جست و جوی سریع و پیشرفته
- رابط کاربری ساده و قابل فهم
Evernote – Note Organizer
حجم:۳۲.۳ مگابایت
2- اپلیکیشن خان آکادمی
اپلیکیشن خان آکادمی یک منبع آموزشی آنلاین رایگان است که به دانشآموزان و دانشجویان در یادگیری موضوعات درسی مختلف کمک میکند، این اپلیکیشن از طریق وب و نیز نسخههای موبایل در دسترس است و شما میتوانید آخرین نسخه این برنامه را از طریق مایکت دانلود کنید.
Khan Academy توسط یک معلم و کارآفرین آمریکایی-هندی، تاسیس شده است و هدف اصلی آن تسهیل یادگیری آموزشهای ریاضی، علوم، تاریخ، هنر، و موضوعات مختلف دیگر به صورت مفهومی و تعاملی است.
برخی از ویژگیهای اپلیکیشن خان آکادمی شامل موارد زیر میشود:
- آموزش ریاضی و علوم: خان آکادمی به دانشآموزان این امکان را میدهد تا مفاهیم ریاضی، علوم، و موضوعات مشابه را به صورت مصور و تعاملی یاد بگیرند. از مبتدی تا پیشرفته، درسها بر اساس سطوح مختلف طراحی شدهاند.
- مهارتهای کاربردی برنامه نویسی: دورههای آموزشی در زمینه برنامهنویسی، توسعه وب، و مهارتهای تکنولوژی را نیز ارائه میدهد. این دورهها به افراد کمک میکنند تا مهارتهای کامپیوتری را یاد بگیرند.
- آموزش هنر و موسیقی: دورههای آموزشی در زمینه هنر، موسیقی، و تاریخ هنر را نیز ارائه میدهد. این دورهها به دانشجویان این امکان را میدهند تا در زمینه هنر و خلاقیت خود رشد کنند.
- تاریخ و علوم انسانی : دورههای آموزشی در زمینه تاریخ، علوم اجتماعی، و علوم انسانی را نیز ارائه میدهد. این دورهها به دانشجویان کمک میکنند تا درک بهتری از تاریخ و جوانب انسانی دنیا پیدا کنند.
- آموزش زبانهای خارجی دورههای آموزشی در زمینه زبانهای خارجی نیز دارد که به دانشجویان کمک میکند تا زبانهای جدید یاد بگیرند.
- انجام تمرینات به شکل تعاملی این اپلیکیشن به کاربران این امکان را میدهد تا با تمرینهای متنوع و تعاملی، مفاهیم را درک بهتری کسب کنند.
با توجه به تنوع موضوعات و ارائه آموزشهای با کیفیت، خان آکادمی یکی از منابع آموزشی آنلاین و رایگان برجسته برای دانشآموزان، دانشجویان، و علاقهمندان به یادگیری مداوم میباشد. این اپلیکیشن به صورت رایگان در دسترس عموم قرار دارد و میتوانید از آن برای تقویت مهارتها و دانش خود استفاده کنید.
Khan Academy
حجم:۱۴.۷ مگابایت
3- اپلیکیشن گوگل درایو
اپلیکیشن گوگل درایو یک سرویس ذخیرهسازی ابری و رایگان از شرکت گوگل است که به شما 15 گیگابایت فضای خالی به ازای هر اکانت جیمیل میدهد. این سرویس به کاربران امکان ذخیره و به اشتراک گذاری فایلها و دادههای شخصی و کاری در فضای ابری ارائه میدهد. Google Drive از طریق وب و نیز نرمافزارهای مختلف موبایل و دسکتاپ در دسترس است و شما میتوانید از آن روی دستگاههای مختلف خود استفاده کنید.
ذخیرهسازی امن و آنلاین در گوگل درایو میتواند خیال شما را از حذف نشدن یا ویروسی نشدن فایل هایتان راحت کند. شما میتوانید فایلهای خود را در فضای ابری گوگل درایو ذخیره کنید، که از نظر امنیتی بسیار مطمئن است. اطلاعات شما در سرورهای گوگل ذخیره و محافظت میشوند و هر زمانی هم که بخواهید میتوانید این اطلاعات را دانلود کرده یا آن ها را حذف کنید.
Google Drive
حجم:۲۸ مگابایت
4- اپلیکیشن فارست
یکی از مشکلات بزرگ در بین دانش آموزان و دانشجویان، عدم وجود تمرکز کافی است، معمولا اپلیکیشنها و یا موارد دیگر حواس ما را حسابی پرت میکند و ما نمیتوانیم با دقت مطالعه کنیم، به همین منظور و برای استفاده از تکنیک پومودورو اپلیکیشن اندرویدی فارست را دانلود کنید. در فارست شما یک جنگل مجازی دارید که باید در بازه های زمانی 25 دقیقهای برای تمرکز و 5 دقیقهای برای استراحت از آن استفاده کنید. اگر تمرکز شما افزایش پیدا کند جنگلتان هم بزرگتر و گونههای گیاهی متنوعتری در آن قرار داشت.
به طور کلی این برنامه یک دستیار برای اجرای تکنیک پومودورو است و قابلیتهای متنوعی را در اختیار شما قرار میدهد، مثلا شما میتوانید تمام اعلانات گوشی خود در بازه تمرکز را مسدود کنید و نگذارید که چیزی حواس شما را پرت کند.
Forest: Focus for Productivity
حجم:۹۵.۳ مگابایت
5- اپلیکیشن کوییزلت
اپلیکیشن کوییزلت یک ابزار آموزشی آنلاین است که برای یادگیری و تمرین موضوعات مختلف از جمله لغات، مفاهیم، فرمولها، و دیگر موارد آموزشی به کار میرود. این اپلیکیشن از طریق وب و نیز اپلیکیشن اندروید در دسترس کاربران قرار گرفته است، شما به وسیله کوییزلت میتوانید فلش کارتهای مختلفی بسازید و مفاهیم مهمی که در درسهای شما وجود دارد را مرور کنید؛ همچنین امکان تمرین و تست هم در این اپلیکیشن طراحی شده و شما میتوانید کارت های خود را به شکل تصادفی بردارید و با مرور آنها مواردی که از خاطرتان رفته است را مجددا یاد بگیرید.
Quizlet: Study with Flashcards
حجم:۳۶.۳ مگابایت
6- اپلیکیشن درستو
اگر به عنوان یک دانش آموز عملکرد خوبی دارید اما در زمینه برنامه ریزی همیشه دچار مشکل هستید و نمیتوانید یک برنامه درست و دقیق داشته باشید، درستو اینجاست که به شما کمک کند شما با استفاده از اپلیکیشن برنامه ریزی درسی درستو میتوانید یک برنامه روزانه، هفتگی و ماهیانه دقیق برای خودتان بسازید و هر روز اندازه بگیرید که چه قدر در اجرای این برنامه موفق عمل کردهاید.
برنامه ریزی درسی – درستو
حجم:۸.۶ مگابایت
7- اپلیکیشن مای درس
اگر یک دانش آموز ایرانی باشید احتمالا اسم گام به گام را شنیدهاید، اپلیکیشن مای درس یک گام به گام و اپلیکیشن کمک درسی رایگان است که به شما کمک میکند شاگرد اول مدرسه تان و در تمامی درسها همیشه حرفی برای گفتن داشته باشید. به لطف این برنامه مجموعهای از ویدیوهای آموزشی، نمونه سوالات، آزمونهای آنلاین، جزوات آموزشی، شاه کلید نکات و فلش کارت ها برای شما جمع آوری شده است که میتوانید از آن استفاده کنید. آخرین نسخه برنامه مای درس از مایکت به راحتی قابل دانلود است.
مای درس (گام به گام رایگان)
حجم:۱۲.۶ مگابایت
8- اپلیکیشن دولینگو
دولینگو یک اپلیکیشن آموزش زبان خارجی است که توسط شرکت آمریکایی Duolingo, Inc. توسعه یافته است. این اپلیکیشن به کاربران امکان میدهد تا زبانهای مختلف را به صورت رایگان و آنلاین یاد بگیرند. دولینگو از روشی مبتنی بر بازی برای آموزش زبان به شکل تعامی استفاده میکند. این روش شامل تمرینات و بازیهای مختلف است که به کاربران کمک میکند تا زبان جدید را به صورت تعاملی و سرگرمکننده یاد بگیرند و باتوجه به گیمیفیکیشن جذابی که دولینگو دارد شما احتمالا به این برنامه اعتیاد پیدا میکنید.
ویژگیهای جذاب اپلیکیشن دولینگو برای یادگیری زبان جدید:
- امکان یادگیری بیش از 30 زبان
- امکان یادگیری زبان به صورت رایگان
- امکان استفاده از اپلیکیشن در دستگاههای مختلف
- امکان تعامل با سایر کاربران
Duolingo: Language Lessons
حجم:۴۸.۳ مگابایت
9- اپلیکیشن گوگل کلندر
گوگل کلندر یک تقویم آنلاین است که توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. این تقویم به کاربران امکان میدهد تا رویدادهای خود را به صورت آنلاین برنامهریزی و مدیریت کنند. گوگل کلندر از طریق وب و برنامههای تلفن همراه در دسترس است. برای استفاده از گوگل کلندر، ابتدا باید یک حساب کاربری گوگل ایجاد کنید. پس از ایجاد حساب کاربری، میتوانید به گوگل کلندر مراجعه کنید و شروع به ایجاد رویدادهای خود کنید. برای ایجاد یک رویداد، ابتدا روی تاریخ و زمان مورد نظر خود کلیک کنید. سپس، عنوان رویداد، زمان شروع و پایان، مکان رویداد و سایر اطلاعات را وارد کنید.
برای اشتراکگذاری تقویم خود با دیگران، روی نام تقویم خود کلیک کنید و سپس روی اشتراک گذاری کلیک کنید. سپس، آدرس ایمیل افرادی را که میخواهید تقویم خود را با آنها به اشتراک بگذارید، وارد کنید. برای دریافت اعلانهای رویداد، روی نام تقویم خود کلیک کنید و سپس روی تنظیمات کلیک کنید. سپس، گزینه اعلانها را فعال کنید. به همین شکل شما دیگر هیچ رویدادی را از دست نخواهید داد و میتوانید برنامه کلاسها، همایشها و هر فعالیتی که میخواهید را در اپلیکیشن گوگل کلندر وارد کنید.
Google Calendar
حجم:۲۷ مگابایت
نتیجه گیری
با توجه به آنچه در این مقاله آمد، میتوان نتیجه گرفت که استفاده هوشمندانه از برنامههای کاربردی موبایل میتواند موجب افزایش کارایی و بهرهوری دانشآموزان و دانشجویان شود. البته این برنامهها جایگزین مطالعه و تلاش سنتی نیستند، اما با بهکارگیری آنها به صورت هدفمند، مکملهای مفیدی برای فرایند یادگیری بهشمار میآیند. پیشنهاد میشود دانشآموزان و دانشجویان با توجه به نیازها و اهداف تحصیلی خود، از این برنامهها استفاده نموده و آنها را در کنار منابع سنتی آموزشی به کار گیرند تا بتوانند بهرهوری و کارایی خود را در زمینههای علمی بهبود بخشند.