دانلود مایکت

سریال بچه مهندس ساخت ۱۳۹۷

۵۸۵
89
۴.۴
ساخت ایران سال ۱۳۹۷ رده سنی ۱۳+
  • توضیحات
  • قسمت‌ها
  • سریال‌های مشابه

درباره سریال بچه مهندس

سریال بچه مهندس، سریالی ایرانی در مورد زندگی یک نابغه از کودکی تا بزرگسالی را در مایکت دنبال کنید.

داستان سریال بچه مهندس

سریال بچه مهندس یک مجموعه تلویزیونی ایرانی است که در چهار فصل، از سال 1397 تا 1400 منتشر شد. ژانر این سریال درام است و داستان خود را پیرامون جوانی به نام جواد جوادی روایت می‌کند و سه برهه از زندگی او یعنی کودکی، نوجوانی و جوانی را به تصویر می‌کشد. سریال بچه مهندس اثری به کارگردانی علی غفاری (سه فصل اول) و احمد کاوری (فصل چهارم) است و نگارش فیلم‌نامه آن را نیز سجاد ابوالحسنی (فصل اول) و حسن وارسته (فصل دوم تا چهارم) برعهده داشته‌اند. گرچه طبق اظهارات تهیه‌کننده، سعید سعدی، این سریال برای ماه رمضان ساخته نشده بود، اما اولین‌بار در رمضان 1397 به روی آنتن شبکه دو سیما رفت. با استقبال مخاطبین از این سریال، طی سال‌های بعد فصل‌های دوم تا چهارم سریال نیز ساخته و از طریق شبکه دو سیما منتشر شدند.

داستان سریال بچه مهندس

یک نوزاد ناخواسته در خانواده‌ای که پدرش قمارباز است، متولد می‌شود. پدر قصد دارد نوزاد را در ازای بدهی‌اش بفروشد، ولی مادر او را به پرورشگاه می‌سپارد. در پرورشگاه نام وی را جواد جوادی می‌گذارند و داستان از اینجا آغاز می‌شود.

در فصل اول شاهد دوران کودکی جواد هستیم. او در پرورشگاه یک دوست صمیمی به نام رسول دارد و عاشق دختری به نام مژگان است. جواد از همان کودکی استعداد خاصی در کارهای فنی دارد و به همین دلیل به او لقب بچه مهندس را می‌دهند.

دوران نوجوانی جواد در فصل دوم سریال روایت می‌شود. او که همچنان ذهنی کنجکاو و پرسشگر دارد، به دنبال یافتن هویت اصلی خویش است. در میان این کنجکاوی‌های کودکانه بار دیگر به سراغ عشق زندگی‌اش، مژگان که اکنون فرزندخوانده یک خانواده متمول شده، می‌رود. شرط خانواده مژگان برای ازدواج این دو، قبولی جواد در یک دانشگاه عالی است. ولی متأسفانه زندگی نقشه‌های دیگری دارد.

در فصل سوم سریال جواد دانشجوی دانشگاه امیرکبیر است. او دو دوست به نام‌های مسعود و قاسم پیدا می‌کند و باهم قرار می‌گذارند که با سخت‌کوشی و تلاش، برای ادامه تحصیل به دانشگاهی در آمریکا بروند. ولی این سخت‌کوشی آن‌ها با شکستن یک حریم ممنوعه همراه می‌شود که دردسرهای بسیاری برای آنان دارد.

فصل چهارم سریال بچه مهندس زندگی جواد جوادی را به تصویر کشیده که از مهاجرت منصرف شده و قصد دارد در ایران بماند و زندگی خود را تشکیل دهد. ولی یک خبر ناگوار سبب می‌شود او از همه چیز دست بکشد و اکنون باید با چالش‌هایی بسیار بزرگ‌تری دست و پنجه نرم کند.

تاریخ انتشار سریال بچه مهندس

درباره سریال بچه مهندس اظهارات مختلفی وجود دارد. از طرفی تهیه‌کننده این اثر بیان داشت که سریال بچه مهندس برای پخش در ماه مبارک رمضان ساخته نشده، ولی از طرف دیگر برخی منابع اظهار داشتنه‌اند که این اثر به سفارش شبکه پنج سیما برای پخش در ماه رمضان ساخته شد، ولی به دلیل این‌که شبکه دو سیما در رمضان 97 برنامه‌ای نداشت، سریال بچه مهندس از این شبکه پخش شد.

در رمضان 1397، یعنی اواخر اردیبهشت، به تماشای فصل اول سریال که شامل 30 قسمت بود، نشستیم. در دی ماه همان سال فصل دوم سریال، شامل 32 قسمت، در کنداکتور شبکه دو سیما قرار گرفت. با توجه به شیوع کرونا، ساخت فصل سوم با تعویق روبه‌رو شد و درنهایت در بهار سال 1399، در شب‌های ماه مبارک رمضان، فصل سوم سریال بچه مهندس نیز تقدیم نگاه بینندگان شد. این فصل با 35 قسمت، بیشترین تعداد قسمت‌ها در بین 4 فصل سریال را دارد. فصل چهارم سریال بچه مهندس با 30 قسمت، در رمضان 1400 به روی آنتن شبکه دو سیما رفت.

بازیگران سریال بچه مهندس

با توجه به این‌که در سریال بچه مهندس شاهد مراحل رشد شخصیت اصلی سریال هستیم، چند بازیگر مختلف منش کودکی، نوجوانی و جوانی این شخصیت را بازی کرده‌اند. در فصل سوم روزبه حصاری ایفاگر نقش جوانی جواد بود و می‌توانست در فصل چهارم نیز این نقش را داشته باشد؛ ولی به دلیل درخواست دستمزدی که از حد توان تهیه‌کننده بالاتر بود، محمدرضا رهبری جایگزین وی برای ایفای نقش جواد شد. در این بخش با بازیگران سریال بچه مهندس آشنا می‌شویم.

یونا تدین؛ بازیگر نقش کودکی جواد

یونا تدین بازیگر نوجوان ایرانی، متولد 23 اسفند 1388 در تهران است. او از بچگی، هنگامی که تنها یک سال و نیم داشت، در تبلیغات حضور یافت و اولین‌بار با فیلم نقطه کور (1393)، در نقش شایان، بازیگری را به صورت حرفه‌ای تجربه کرد. یونا در سال 1396 ایفاگر نقش کاوه در سریال گسل بود و سال بعد با نقش جواد جوادی در سریال بچه مهندس، نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت. نقش‌آفرینی در سریال بچه مهندس تندیس ویژه بخش نمایش در گروه بازیگران خردسال پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم را از آن وی کرد. بازی این بازیگر در فیلم قصر شیرین (1397) تحسین منتقدین را در پی داشت و او را نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فیلم فجر کرد. یونا تدین در شبکه نمایش خانگی نیز در سریال قورباغه (1399) در نقش کودکی رامین بازی کرده است.

روزبه حصاری؛ بازیگر نقش جواد در فصل سوم

روزبه حصاری بازیگر، نوازنده و خواننده ایرانی در تاریخ 12 بهمن 1366 در تهران چشم به جهان گشود. او فارغ‌التحصیل رشته مهندسی صنایع از دانشگاه آزاد است. فعالیت وی در موسیقی با نوازندگی خیابانی آغاز شد و در دوران دانشجویی در دوره‌های بازیگری نیز حضور یافت. آقای حصاری بازیگری حرفه‌ای را با تئاتر از سال 1389 آغاز کرد و 2 سال بعد برای نمایش "پیتزا جهان" و نمایش "مرگ در می‌زند" به ترتیب جایزه جشنواره شهر و جایزه جشنواره امید را کسب کرد. وی در سال 1392 با سریال یادآوری و فیلم امروز، حضور در تلویزیون و سینما را تجربه کرد. این بازیگر را تاکنون در 5 سریال تلویزیونی، 7 فیلم سینمایی و 2 سریال شبکه نمایش خانگی دیده‌ایم. بازی وی در سریال افرا نامزدی تندیس بهترین بازیگر مرد درام در جشن دنیای تصویر را برای وی به ارمغان آورد.

محمدرضا رهبری؛ بازیگر نقش جواد در فصل چهارم

محمدرضا رهبری بازیگر ایرانی متولد 5 دی 1361 در شهر تهران است. او خیلی زود علاقه خود به بازیگری را در خود کشف کرد و در تئاتر مشغول فعالیت شد. سپس به کلاس‌های بازیگری رفت و در 18 سالگی با قبولی در دانشگاه، به تحصیل در رشته بازیگری مشغول شد. محمدرضا رهبری در سال 1382 با سریال بچه‌های خیابان، قدم به تلویزیون گذاشت. وی با مجموعه گلریزان (1384) شناخته شد و سپس با نقش سینا در سریال میوه ممنوعه (1386) به شهرت رسید. این بازیگر را اخیراً در سریال هفت سر اژدها (1402) دیده‌ایم. فعالیت وی در سینما نیز شامل حضور در 6 فیلم است که اولین آن‌ها فیلم هشت چهار (1388) و آخرین آن‌ها فیلم گیج‌گاه (1399) بوده است.

در فهرست زیر نام و نقش برخی دیگر از بازیگران سریال بچه مهندس را برای شما آماده کرده‌ایم:

  • مانی رحمانی در نقش نوجوانی جواد جوادی

  • پرویز پورحسینی در نقش اسماعیل جهانشیری

  • بهناز جعفری در نقش منیره جاهد

  • سیما تیرانداز در نقش ژاله

  • اندیشه فولادوند در نقش گلچهره

  • فرهاد قائمیان در نقش صادق توفیقی مقدم

  • ثریا قاسمی در نقش بیبی گوهر تفرشی

  • کامران تفتی در نقش خوشنام

  • عبدالرضا اکبری در نقش بابک مظفری

  • سهند جاهدی در نقش بهروز سیاح

نقد و بررسی سریال بچه مهندس

فصل اول سریال بچه مهندس شروعی طوفانی داشت و بیندگان بسیاری را با خود همراه کرد. در پی این استقبال عالی، سازندگان تصمیم گرفتند فصل دوم آن را نیز بسازند و به روی آنتن بفرستند. این فصل هم موفق شد بینندگان قدیمی را راضی و بینندگان جدیدی را با خود همراه کند. کارگردان در فصل سوم سریال موضوعاتی چون وطن‌دوستی، جاسوسی، فساد مدیریتی و تحریم‌ها را وارد داستان کرد که سبب شد با یک سریال پر از تعلیق همراه شویم و برای تماشای قسمت‌های جدید آن بی‌صبرانه منتظر بنشینیم. ولی ظاهراً این جذابیت جایی در فصل چهارم سریال نداشت. تغییر بازیگر نقش جواد، تغییر کارگردان، ضعف فیلم‌نامه، زمان اندک برای ساخت این فصل می‌تواند از عواملی باشند که سبب شد فصل آخر این سریال محبوبیت فصول پیشین را نداشته باشد.

در کنار داستان نسبتاً جدیدی که سریال بچه مهندس روایت می‌کند، از حضور ستارگانی چون فرهاد قائمیان، ثریا قاسمی و کامران تفتی نیز نباید غافل شد. حضور این بزرگان عرصه سینما و تلویزیون در کنار بازیگرانی که به مدد بازی خوب خود در سریال دیده شدند، یکی از عوامل موفقیت سریال بچه مهندس و تداوم پخش آن برای 4 فصل است.

ولی بگذارید درباره بزرگ‌ترین نقد سریال نیز حرف بزنیم. بسیاری از منتقدین و بینندگان طرح مسئله کودک همسری و ترویج رابطه بین در نوجوانی را در این سریال هدف نقدهای منفی خود قرار دادند. در پی این حواشی پیش‌آمده، کارگردان و نویسنده به شدت این اتهامات را رد کردند. بهاره رهنما به عنوان یکی از بازیگران سریال نیز به تصویر کشیدن رابطه جواد و مژگان را صرفاً هشداری به والدین نامید و نه ترویج کودک همسری. بازیگر دیگری، سیاوش چراغی‌پور، با اشاره به این‌که بزرگترهای بچه‌ها با این رابطه مخالف هستند، اشاره داشت که همین مخالفت نشان می‌دهد که سریال در پی تبلیغ چیزی نبوده است.

یکی دیگر از نقدهای وارد به سریال، طراحی ضعیف صحنه آن بود؛ به‌طوری‌که صحنه با زمانی که اتفاقات روایت می‌شود، همخوانی ندارد. برای مثال با توجه به این‌که طبق گفته ژاله، جواد متولد سال 67 است، پس دوران نوجوانی او مصادف با اوایل دهه 80 می‌شود، ولی هیچ تلاشی برای به تصویر کشیدن این دوران انجام نشده و صحنه‌‌ها بیشتر شبیه به دهه 90 هستند. پلاک‌های جدید ماشین‌ها و یک لپ‌تاپ امروزی نیز از دیگر سوتی‌های طراحی ضعیف صحنه این سریال هستند.

سخن پایانی

سریال بچه مهندس با همه نقاط قوت و ضعف خود، یکی از سریال‌های به‌یادماندنی شبکه دو سیما است که طرفداران بسیاری دارد. اگر شما هم در زمره این طرفداران هستید و دوست دارید بار دیگر به تماشای این سریال بنشینید، خبر خوبی برایتان داریم. ما در این صفحه از مایکت امکان تماشای همه قسمت‌های سریال بچه مهندس، به صورت آنلاین و بدون نیاز به دانلود، را برای شما فراهم آورده‌ایم.

فصل ۱ سریال بچه مهندس

انتخاب فصل
  • فصل ۱
  • فصل ۲
  • فصل ۳
  • فصل ۴
مایکت سریال درام