لواشک یک خوراکی ایرانی است که از شیرهٔ غلیظشده و قوامآمدهٔ میوههایی همچون آلوچه،زردآلو ،آلو، قیسی کیوی و امثال آن تهیه میکنند و همچون نان لواش آن را پهن و نازک میکنند تا خشک شود.
لواشک در واقع نوعی عصارهٔ گرفتهشده از میوههاست که متخصصان تغذیه به آن «اکستراکت[کنسانتره]» میگویند و در زبان عربی موسوم به «قمر الدین» است و با خشک کردن به دست میآید. خشک کردن از سادهترین و متداولترین روشهای نگهداری مواد غذایی است که عمری به اندازهٔ تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهای مختلف به شکلهای گوناگون از روشهای سنتی تا الگوهای صنعتی برای خشک کردن بکار میرود. امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی روشهای تهیه لواشک هم تحول یافت و نمونههای نوین این محصول با نظارت بهداشتی به بازار عرضه میشود. هر چند که برخی از آنها غیر بهداشتی هستند ،و هیچ گونه ارزش غذایی ندارند.
★ ★ ★ ★ ★ ٩ خرداد ١٤٠٣
خیلی خوه دیگه خیالمون راحته واسه خوردن اما امیدوارن ب آشپزخونه رو کثیف نکنیم
★ ★ ★ ★ ★ ٦ دی ١٤٠٢
✓ 🌌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌈
★ ★ ★ ★ ★ ٢٩ بهمن ١٤٠١
سلام تهنتببلغآتتتتتتدنانتذغرغرلااناهتتاللیفممرطظتوژخبناهفلعلدلنژلل