کیک (انگلیسی: cake) یا گتو (فرانسوی: gâteau) گونهای شیرینی است که خاستگاه اروپایی دارد. اگرچه به باور باستانشناسان این خوراک از زمانهای باستان وجود داشتهاست، اما تصوری که از کیک امروزی وجود دارد و سه ویژگیِ شیرین بودن، سبکی و بافت اسفنجی را در ذهن مجسم میکند، نوعی شیرینی است که از میانهٔ سدهٔ هجدهم به وجود آمدهاست. آرد، شکر، تخم مرغ و کره چهار مادهای هستند که بیش از مواد دیگر در کیک به کار برده میشوند. کیکها بهطور کلی به دو گروه بزرگ غیرچرب یا کیکهای اسفنجی و چرب یا کیکهای کرهای تقسیم میشوند. تفاوت کیکهای کرهای با کیکهای اسفنجی در اینست که برخلاف کیکهای اسفنجی حباب داخل این نوع کیک در اثر وارد کردن هوا توسط بههمزدن شکر و تخم مرغ بوجود نیامدهاست بلکه عامل اصلی در بوجود آمدن حباب در این نوع کیکها، ایجاد گاز در داخل کیک، بخاطر استفاده از یک عامل ورآورنده نظیر بیکینگ پودر است. همچنین کیک کرهای از نظر وزنی سنگین است درصورتیکه سبک بودن، از ویژگیهای یک کیک اسفنجی است. کیک از موادی است که در اثر تماس با هوا خشک میشود و به همین علت در روشهای تزیینی معمول است که سطح کیک بطور کامل با مواد پوشانده شود. بدین وسیله سدی در برابر عبور هوا بوجود آمده و باعث دوام بیشتر کیک خواهد شد. کیکها ممکن است با توجه مناسبتی که برای آنها در نظر گرفته شده طبقهبندی شود.
'کیک گردویی'
'کیک گردو و نسکافه'
'کیک کشمشی و پرتقالی'
'کیک کرمی کاسترد'
'کیک کرمی ایرلندی '
'کیک کدو حلوایی و هویج'
'کیک کالباس'
'کیک چای سبز'
'کیک پیتزا'
'کیک پودینگ موکا'
'کیک پنیری ساده'
'کیک پنیر با سیب'
'کیک پسته ای'
'کیک پرتقالی با روکش شکلاتی'
'کیک پرتقالی'
'کیک وانیلی ساده'
'کیک هویجی پرگردو'
'کیک هویج با گردو و دارچین'
'کیک هویج با رویه گاناش'
'کیک هلو'
'کیک نارگیلی'
☆ ☆ ☆ ☆ ★ ٢٠ اسفند ١٤٠١
مامانم فکر میکند این دستور ها واقعی نیستند من هم این جوری فکر میکنم ، واقعا این طوری ایا ؟؟؟؟ بسیار بد
★ ★ ★ ★ ★ ٤ مهر ١٤٠١
صطابلییبیاژاببسبی
☆ ★ ★ ★ ★ ٢٤ خرداد ١٤٠٢
خیلی خکبه